[O2] Co wybrać 2,0TDI + DSG czy 2,0TDI 4x4 ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlena
    RS
    • 2007
    • 1719

Z własnego doświadczenia tylko z DSG

Komentarz

• Andrzej Gałaj
      Classic
      • 2008
      • 3

Dzięki jeszcze raz Wam wszystkim za podpowiedzi. Jednak wydaje mi się, że 4x4 w moich warunkach nie jest koniecznością, a super DSG będzie miłym komfortem. Jeżdżę w większości po plaskim, w teren sporadycznie a jak pojadę w góry to i "na ośce" jakoś pojadę. Jeździłem w góry rekreacyjnie normalnymi carami to i teraz jakoś dam radę. Wszyscy potwierdzają, że 4x4 jest idealne na mokry asfalt, śnieg czy błocko, ale na suchym to już większy ciężar i gorsze osiągi. Sytuacje awaryjnne (odpukać oby) występuja sporadycznie, a na wyscigi w zakrety wchodzić nie muszę.
      Wybieram jednak DSG (oczywiście z ESP+ cała reszta)
      Niestety ideału, czyli 2 TDI + DSG + 4x4 no i jeszcze Common Raila na razie w ofercie nie ma. Trza sie obejść smakiem.

Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
      Plaga69

Komentarz

• bob
        Classic
        • 2005
        • 23

Bezpieczeństwo czy wygoda?. Z tyłu wielowahaczowe zawieszenie i to napędzane - koleiny, woda, śnieg nie są takie straszne jak z 1 ośką. Jak siedzisz w korkach to DSG. Wybór należy do Ciebie.

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

eeeee...to troche dsg się zrobiło już na forum....dawno u nie zaglądałem.... szukałem samochodu 2 miesiące a teraz sezon...

[ Dodano: Czw 17 Kwi, 08 14:04 ]
          aaa...no i jeszcze DSG jest ok'
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...